Over ons

Restaurant en Feestzalen Dorp 49 staat garant voor zijn 4 troeven:

 

  • Centraal gelegen, vlot bereikbaar met voldoende parkeermogelijkheden.  
  • Een eerlijke keuken met dagverse producten waarbij kwaliteit centraal staat.  
  • Een perfecte bediening in een sfeervol en trendy kader.  
  • Een correcte prijs - kwaliteitverhouding.  

 

Dorp 49 ligt in het hartje van de landelijke gemeente Kalken. Toch zijn wij zeer vlot bereikbaar. De E40, E17 en R4 liggen op 5min rijden en u bent dus in een mum van tijd bij ons vanuit elke richting, zowel Gent, Oostende, Brussel, Antwerpen, .... En als extra troef kunnen wij onze klanten ruime en gratis parkeergelegenheid bieden.

 

Het moderne interieur weerspiegelt helemaal de roeping van de keuken en schept een trendy en frisse sfeer met een uitzonderlijk oog voor detail en afwerking.

 

De keuken staat onder leiding van de ervaren chef-kok Robby Vanhaeren. Samen met zijn keukenteam legt hij de nadruk op een jonge, frisse en levendige keuken die dagverse streek- en seizoensproducten helemaal tot hun recht laat komen. Alle gerechten worden met de grootste aandacht klaargemaakt en vallen op door hun versheid en verfijning.

 

Naast traditionele klassiekers uit de Frans-Belgische keuken brengen zij ook dagelijks wisselende suggesties, een wekelijks wisselend lunchmenu en een maandmenu met diverse keuzemogelijkheden. Wie zich echt gastronomisch wil laten verwennen, kan dan weer kiezen voor het uitgebreide 'Culinaire Menu Dorp 49'.

 

Dankzij het homarium kunnen we u dagelijks verse kreeft serveren. De kreeft die door de chef met veel zorg en op diverse wijzen wordt bereid, is bovendien een must voor culinaire meerwaardezoekers. Uiteraard ontgaan ook wisselende vegetarische schotels en kindergerechten niet aan de aandacht van ons keukenteam.

 

De leiding van de zaal staat onder de hoede van Kenneth Blancquaert. Samen met zijn team zorgt hij steeds voor een vriendelijke, correcte en vlotte bediening. Als verantwoordelijke houdt Kenneth alles nauwlettend in het oog. Met zijn rijke ervaring zal hij dan ook alles in het werk stellen om u een aangenaam verblijf in Dorp 49 te bezorgen.

 

Mooie wijnen nemen in het restaurant een zeer belangrijke plaats in. Onze centrale wijnkast bevat een ruim assortiment aan wijnen uit de hele wereld en dit in elke prijscategorie. Wij assisteren u graag bij de keuze van de wijn die past bij uw gerecht. U kan op onze kennis vertrouwen en kiezen voor de aangepaste wijnselectie bij één van onze menuformules.

 

Bierliefhebbers worden zeker niet vergeten. We beschikken steeds over een ruim aanbod van betere speciaalbieren en kunnen u steevast een soort aanbieden die perfect aansluit bij uw gerecht. Net als bij de wijnen kan u ook hier kiezen voor een aangepaste bierselectie bij één van onze menuformules.

 

Voor een smakelijke aperitief of digestief kan u steeds in onze loungebar terecht.
Met zijn comfortabele zetels en zijn moderne open haard nodigt deze uit tot het gezellig genieten van een glas. De ideale plaats om een avond te starten en deze naderhand gemoedelijk weer af te sluiten...

 

Het verzorgde terras bevindt zich achteraan aan de zijkant van het gebouw en grenst aan de tuin. Hier kan u plaatsnemen om zonnig te aperitieven of rustig van een maaltijd te genieten.

 

Buiten beschikken wij tevens over een overdekte, verwarmde en afgesloten rokersruimte.

 

Zowel het restaurant als de feestzaal zijn dankzij de moderne infrastructuur perfect toegankelijk voor andersvaliden en rolstoelgebruikers.